Menü Bezárás

Házirend

HÁZIREND 2022

1. Napijegyet a mindenkori ügyeletes halőrtől, vagy a KFT vezetősége által megbízott személytől lehet váltani, a horgászat megkezdése előtt. A kifizetett napijegy árát nem áll módunkban visszafizetni.

2. Napijegyet csak érvényesített horgászengedély felmutatása után, az országos horgász szabályzat betartása mellett lehet váltani.

3. A Halas napijegy tulajdonosa jogosult reggel 6:00-18:00 között 2db bottal botonként 1 horoggal, kizárólag partról horgászni a kijelölt helyen. Napi kifogható mennyiség 2db nemeshal és 3 kg egyéb (kárász, keszeg) 2db békéshalat 4-4kg-ig (ponty, amur), vagy 1db békéshalat 4kg-ig, illetve 1db ragadozó halat (süllő, csuka) 2 kg-ig lehet elvinni. Felhívjuk tisztelt vendégeink figyelmét a 4 kg, vagy ezen felüli halat elvinni TILOS! Darabszám vagy méreten felüli hal eltulajdonítása lopásnak minősül, mely minden esetben azonnali rendőri intézkedést von maga után.

4. Haltartóba került nemeshalat cserélgetni szigorúan TILOS! Amennyiben a halőr ilyet tapasztal a horgászatot azonnal felfüggesztheti.

5. Tóban fürödni és a vízparton campingezni TILOS!

6. Parkírozni és tüzet rakni a mindenkori kijelölt helyen lehet.

7. Csónakot azok a horgászok használhatják, akik minimum 24 órás horgászatra érkeznek. Csónakot bojázásra, radarozásra és előetetésre lehet használni, a halőr jelenlétében. Maximum 1 órás időtartamban!

8. Bölcső és mérlegelő használata kötelező, csak sűrűszövésű merítő hálót lehet használni.

9. Kutyatáppal horgászni és, vagy etetni TILOS!

10. 24 órás horgászat során összesen 3 kg-ot lehet etetni (bojli, pellet, főtt magmix). Amennyiben a halőr tudomást szerez a túlzott etetésről, a horgászatot azonnal felfüggesztheti. TILOS kemény kukoricával etetni!! Csónakban ittas személy nem tartózkodhat!

11. Etető hajót használni TILOS!!

12. Fonott zsinór használata szigorúan TILOS! Kizárólag horog előkének lehet használni. Dobóelőkének csak vastagodó monofil zsinórt lehet használni.

13. A halak védelme érdekében, csak elhagyós szerelékkel lehet horgászni, tehát az olmot felülről , TILOS ütközővel, forgóval lezárni. Olyan szerelék használata engedélyezett, ami zsinór szakadásnál az ólom akadálytalan leesését biztosítja.

14. Horgászni mikroszakállas vagy szakálnélküli horoggal lehet.

 15. A horgászok végszerelékét az aktuális halőr bármikor ellenőrizheti, és ha a felszólítás után sem hajlandó a horgász a végszereléket megfelelően átalakítani a halőr azonnal felfüggesztheti a horgászatot!

16. Minden 10 kg-ot meghaladó hal fogása esetén kötelező értesíteni a halőrt a 70/278-4148 -as számon. A halőr kiérkezéséig a halat úszó mérlegelőben a vízben kell tartani! A halat letárolni minden más esetben TILOS!

17. A halak fotózását rendkívüli odafigyeléssel tegyük! Állva hallal fotózkodni szigorúan tilos! Kérünk minden kedves horgászt, hogy halat csak guggoló vagy térdelő helyzetben a bölcső fölött tartva fotózzanak. Fotózás közben ügyeljünk arra, hogy véletlenül se nyúljunk a hal kopoltyújába, hiszen nagy valószínűséggel ez halpusztuláshoz vezetne! Amennyiben a horgász kárt tesz a halban, esetleg halpusztulást okoz köteles a teljes anyagi kárt megtéríteni.

18. Halfertőtlenítő használata kötelező!

19. Bedobott horgászbotok őrizetlenül hagyása szigorúan TILOS!

20. Hangoskodás, hangos zene hallgatás és mások nyugalmának megzavarása TILOS!

21. Kutya és egyéb kedvencek behozatala csak a megfelelő védőfelszerelések és eszközök mellett engedélyezett (póráz, ketrec).

22. Leadcore használata engedélyezett max 1.5m hosszú.

23. Piszkos, szemetes horgász helyet elfoglalni TILOS! Amennyiben ilyet tapasztal kérjük, azonnal hívja a halőrt! Amennyiben ezt elmulasztja és napközben ellenőrzéskor az ön helyén ilyet tapasztal, a horgászatot azonnal felfüggesztheti!

24. Minden 4 kg-ot meghaladó harcsafogás esetén értesíteni kell a halőrt, a 4 kg-nál kisebb harcsát azonnal vissza kell engedni.

25. Harcsa horgászat során stupek vagy szakító szerelék csónakos behúzás engedélyezett. 26. Pergetés során 3-as horoggal ellátott (wobler, villantó) használata TILOS! Pergetni csak egyágú horoggal ellátott csalival lehet.

27. Ragadozó halas horgászatnál kizárólag olyan fehér hallal lehet horgászni ami a horgásztóban is megtalálható (kárász, keszeg félék).

28. Horgászni szigorúan addig lehet, ameddig a horgászjegy érvényes!

29. A házirend nem ismerete, nem mentesíti a horgászt a szabályok betartása alól!

KÉRÜNK MINDENKIT A SZABÁLYOK BETARTÁSÁRA!

Kellemes időtöltést kíván a Mátravíz horgásztó csapata!