Mátravíz Horgásztó Házirendje

A Magyar Halszövetség horgászati szabályzata érvényes a Mátravíz horgásztó területén is. A víz gondozója, kezelője tovább szabályozhatja a horgászat szabályait, mely zavartalanul biztosítja a szabadidő eltöltését, kellemes horgászati lehetőséget ad az alábbi szabályok ismeretében.

 1. Napijegyet csak érvényesitett horgász engedély felmutatása után, az Országos Halszabályzat betartása mellett lehet váltani.
 2. Napijegye a mindenkori ügyeletes halőrtől, vagy a Mátravíz horgásztó vezetősége által megbízott személytől lehet váltani, a horgászat megkezdése előtt. A kifizetett napijegy árát nem áll módunkban visszatéríteni.
 3. A napijegy tulajdonosa jogosult reggel 06:00 – 18:00 óráig illetve este 18:00 – 06:00 óráig kizárólag partról horgászni a kijelölt helyen.
 4. Halas napijegy csak 06:00 – 18:00 óráig tartó időtartamra váltható. A napi kifogható mennyiség 2db nemes hal és 3kg egyéb. Felhívjuk tisztelt vendégeink figyelmét, hogy a 4kg, vagy ezen felüli halat elvinni TILOS! Darabszám vagy mérettől függően eltulajdonítása lopásnak minősül, mely azonnali rendőri intézkedést von maga után. A kifogott és szákba helyezett halat azonnal köteles a fogási naplóba beírni (db és kg).
 5. Haltartóba került nemes halat cserélgetni szigorúan TILOS! Amennyiben a halőr ilyet tapasztal, a horgászatot azonnal felfüggesztheti.
 6. Sport horgász napi jeggyel, a napi kifogható halmennyiség nincs korlátozva, de a hal a tó területéről nem vihető el.
 7. A 24 órás horgászat során összesen 3kg bojli, magos etetés engedélyezett. Amennyiben a halőr tudomást szerez a túlzott etetésről, a horgászatot azonnal felfüggeszti.
 8. Fonott zsinór használata TILOS, kizárólag horog előkének lehet használni.
 9. Etető hajó használata TILOS!
 10. Kutyatáppal etetni TILOS!
 11. A tiltott területeken horgászni TILOS!
 12. Csónakot azok a horgászok használhatják akik minimum 24 órás horgászatra érkeztek. Csónakot bojázásra és előetetésre lehet használni a halőr jelenlétében, maxium egy órás időtartamban.
 13. A bölcső használata kötelező.
 14. A horgász köteles a megbízott halőr felszólítására lehetővé tenni a horgászeszközök és a kifogott halak megvizsgálását. A horgász a horgászat befejezése után köteles a fogott halat mérlegelni.
 15. A tó területén, a partra gépjárművel behajtani TILOS, a horgászeszközök partra történő beszállításához térítésmentesen kiskocsit biztosítunk.
 16. A tóba fürödni és a vízparton campingezni TILOS!
 17. Parkolni és tüzet rakni a mindenkori kijelölt helyen lehet.
 18. A horgásztársak pihenését biztosítva, a horgászhelyek környékén, a hangos beszéd, a hangos zene hallgatása, mások zavarása, zaklatása TILOS!
 19. A medencét csak szálló vendégek használhatják.
 20. Piszkos, szemetes horgászhelyet elfoglalni TILOS! Amennyiben ilyet tapasztal, kérjük azonnal hívja a halőrt. Amennyiben ezt elmulasztja és napközben a halőr ilyet tapasztal a horgászatot felfüggeszti.
 21. Kutya és egyéb kedvencek behozatala csak megfelelő védőfelszerelések és eszközök mellett engedélyezett. (Póráz, szájkosár, ketrec, stb.)
 22. A játszótér díjmentesen, de csak szigorúan szülői felügyelettel használható.
 23. A szabályok megszegése eltiltással jár, mely lehet 3-6 hónap időtartamú, örökös időtartamú, és területi engedély bevonásával is járhat.

Kérünk mindenkit a szabályok betartására! Kellemes időtöltést kíván a Mátravíz Horgásztó Vezetősége!

Fő támogatónk: